Thursday, August 17, 2006

Chopsoi garnalen

Vandaag weer een heerlijk recept op zijn surinaams

Ingredienten
2 bossen Kaisoi
1 stuk verse gember
1 afgestreken theelepel aji-no-moto
2 flinke teentje knoflook
4 eetlepels sojasaus
1 tak soepgroente
6 eetlepels olie
3 bouillonblokjes
2 afgestreken eetlepels maizena
1 ui
1 eetlepel rum
500 gr. verse garnalen
1 paprika
1 blikje jonge koren
1 kopje tauge
1 bos sjalotjes

Bereiding
De kaisoi goed wassen en het harde deel wegsnijden, ongeveer 3 cm, en de groente laten uitlekken. De garnalen schoonmaken door ze eerst over de lengte open te snijden om het darmpje te verwijderen, was met azijn en laat deze goed uitlekken.
De groente grof snijden, paprika in partjes snijden, knoflook fijnsnijden of platslaan.
Marineer de garnalen met zout zwarte peper knoflook, geraspte gember, rum en 4 eetlepels soja saus. Los de maizena op in een 1/2 kopje water.
Maak de olie heet en schep de garnalen snel om. De gesneden ui, soepgroente, paprika, koren en de tauge toevoegen, schep een paar keer om en doe de bouillonblokjes en de opgeloste maizena erbij zet de vlam hoog en schep nog enkele keren om.
Van het vuur af de fijngesnipperde sjalotjes met loof en de aji-no-moto erbij doen.

Smakelijk eten!

No comments: