Thursday, June 08, 2006

Maissoep

Benogdigdheden:
2 liter water
1 kilo kip (fillet)
1/2 theelepel ginger & shallot
3 grote stukken plat geslagen gember (ongeveer 5 cm)
Een klein stuk sinaasappel schil, ca 15 min in water laten weken. Als het zacht geworden is, het binnenste gedeelte eruit krabben en onder de kraan goed afspoelen.
6 to 7 takjes, in stukken gesneden prei.
1 eetlepel chicken powder
3 blikken creamy corn
2 geklutste eieren, indien u wilt kunt u alleen het eiwit gebruiken
1/4 theelepel Adjee smaakpoeder

Bereiding:
Doe de kip, ginger & shallot, de platgeslagen gember, gedroogde sinaasappel schil en de prei, in een pot met 2 liter water en breng het aan de kook. Haal na ongeveer 10 min., de kip eruit. Snij het in blokjes en doe ze weer in de pot. Voeg naar smaak wat chicken powder en Adjee smaakpoeder toe. Voeg al roerend de creamy corn toe aan de soep. De creamy corn maakt de soep dik. Wil je het nog dikker, dan kun je wat opgeloste maizena, bij de soep doen. Voeg, nog steeds roerend, de eieren toe. Op het laatst nog wat prei en Adjee smaakpoeder erbij doen. Bij het opdienen kun je 1 of 2 druppels sesam olie of wat rijstazijn in de soep doen.


Smakelijk eten !

No comments: