Wednesday, June 14, 2006

Pinda soep

Een van mijn favoriete gerechten is pindasoep.
Warm opdienen en smakelijk eten

Ingredienten:
400 gr. kip, 100 gr. zoutvlees, 6 - 7 pimentkorrels, 1 ui, 2 potten pindakaas, 1 Madame Jeanet peper, 2 takjes selderij, zout of bouillon blokjes.
Voor de tom tom:
2 tot 3 rijpe bananen

Bereiding:
Trek bouillon van het vlees, de ontzoute zoutvlees, soepgroenten, gesnipperde ui, en pimentkorrels in 3 liter water. Zet na, ongeveer 45 minuten, wat bouillon in een kommetje, doe de pindakaas erbij en meng goed. Doe dit mengsel bij de rest van de bouillon. Doe de peper erbij en laat de soep nog 15 -20 minuten doorkoken. Voeg naar smaak wat zout of bouillon blokjes toe.

Bananen tom tom
Zet de bananen in een pan met water op vuur. Voeg een beetje zout toe. Haal de bananen na ongeveer 25 min. eruit en pureer ze en maak er knoedels van.

No comments: