Friday, June 09, 2006

Zoetzure kip

Benodigdheden:
2 1/2 pond kip: in stukken hakken
2 eetlepels soja saus
¼ theelepel Chicken Powder
Wat gesneden sjalot of prei
Een stukje sinaasappelschil ca. 15 min in water laten weken. Als het zacht geworden is, het binnenste gedeelte eruit krabben en onder de kraan goed afspoelen.
Een stukje gember ongeveer 5 cm, plat slaan
2 teentjes knoflook
1eetlepel suiker
2 eetlepels azijn
Een kleine fles Plum Sauce (200 ml)
Breng een half glas water aan de kook

Bereiding:

Marineer de kip met de sojasaus, chickenpowder,prei, sinaasappelschil, gember,knoflook, en de azijn, voeg wat plumsaus toe en laat ongeveer 15 minuten staan. Maak wat olie heet en bak de kip al roerend bruin. Doe daarna de rest van de Plum sauce door het vlees. Afproeven, indien het te zuur is, doe dan naar smaak wat suiker bij. Is de saus niet zuur genoeg, doe dan wat azijn naar smaak bij. Doe op het laats het kokend water erbij, deksel op de pan en laat op een zacht vuurtje het vlees ongeveer 15 tot 20 minuten gaar stoven.

No comments: